Aixec

La meva foto
Barcelona, Barcelona, Spain
La Cooperativa Aixec és una entitat sense ànim de lucre que neix de la iniciativa de professionals del camp social (educadors/es socials, psicòlegs i pedagogs). Està dirigida a persones amb malaltia mental que particularment desitgen millorar el seu vincle social i qualitat de vida. Tenim un tarannà sensible a la subversió, amb certa apropiació de l'etiqueta de malalt. Des d'aquí la definició ja no la fan els experts, ni es publica en manuals de diagnòstic sinó que la fem les mateixes persones: Somiem desperts, som equilibristes, caminem sobre la corda fluixa, tenim una manera pròpia de definir-nos, som singulars, no volem imposicions, tenim la capacitat de veure la realitat d’un altre color, volem ser escoltats, acariciem l’abisme, així som nosaltres, potser...igual que tu. Allí "¿Quién oye los gritos de los ojos de los locos? Yo los oigo desde aquí, desde mi cama psiquiátrica, me estremece la piel la canción del psicótico, los tímpanos, el vientre (...)" (Cristina Martín)

19 de maig 2010

Exposició: Descuadros Mentales

El dijous dia 20 inaugurem l'exposició al centre d'Arts Sta. Mònica a les 19h. L'exposició estarà fins al diumenge dia 23.


Grup d’artistes amb la intenció de donar a conèixer una forma personal i singular d’entendre l’art.
És una manera de tornar als principis bàsics del perquè un es posa davant d’un cavallet amb música a la seva habitació i deixa anar la serva imaginació.
Art per a nosaltres és comunicar i expressar sentiments. És llibertat, diversió, concentració, tranquil·litat, autodeterminació, dolor, alegria, soledat, amor…
Amb aquesta exposició volem fer una petita representació del nostre art. Cada artista ofereix una referència d’alguna de les seves obres més significatives, perquè al cap i a la fi, l’art crea esperança i “l’artista és creador d’esperança”

1 comentari:

Xamba ha dit...

Hola! Des del Club Social la Xamba us felicitem per la vostra dedicació al blog, que es reflecteix en un bon resultat! Aprofitem per convidar-vos a visitar el nostre i ens incloueu en la vostra llista de Blogs d'interès!

http://quetinguismoltaxamba.blogspot.com/

Gràcies!